joi, 8 septembrie 2011

OG nr. 24 / 2011 privind unele masuri in domeniul evaluarii bunurilor

In Monitorul oficial nr. 628 / 2011 a fost publicata OG nr. 24 / 2011 privind unele masuri in domeniul evaluarii bunurilor.

Potrivit acestei ordonante se infiinteaza Uniunea Nationala a Evaluatorilor Autorizati din Romania (UNEAR). Membrii ANEVAR, persoane fizice precum si evaluatorii membrii ai altor organizatii (CECCAR) daca indeplinesc conditiile prevazute la art. 15 alin. (2) lit. a) si b), respectiv art. 17 alin. (1), devin membri titulari sau acreditati. Totusi pentru a deveni membru titular sau acreditat, evaluatorii trebuie sa depuna o cerere in maximum 30 de zile de la data intrarii in vigoare a ordonantei (adica de la 05.09.2011), la sediul ANEVAR din str. Scarlatescu nr. 7, sectorul 1, municipiul Bucuresti. 

Conditiile specificate la art. 15 alin. (2) lit. a) si b) din OG nr. 24 / 2011 pe care evaluatorii trebuie sa le indeplineasca sunt:


a) sa aiba studii universitare finalizate cu diploma eliberata de o institutie de invatamant superior din Romania sau dintr-un alt stat membru al Uniunii Europene, recunoscută de autoritatile romane competente, potrivit legii, care atesta incheierea de catre titular a ciclului de studii universitare de licenta, in domeniile propuse de catre Consiliul director si aprobate prin regulamentul de organizare a examenului de atribuire a calitatii de membru stagiar;

b) sa nu fi fost condamnat pentru savarsirea unei infracţiuni cu intentie, pentru care nu a intervenit reabilitarea. 

Cererile trebuie insotite de documentele specificate in Hotararea UNEAR nr. 82 / 2011 >>>

Totusi, daca cererea nu se depune conform celor specificate mai sus, evaluatorii ANEVAR si CECCAR pot depune cererea in maxim 60 de zile de la data primei Conferinte Nationale a UNEAR. Dupa expirarea si acestui termen evaluatorii vor pierde calitatea si pentru a fi membrii din nou vor trebui sa parcurga etapele normale de inscriere (examen acces, stagiu si examen finalizare stagiu).

Mai multe detalii si modelul cererii aici >>> 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu