luni, 3 octombrie 2011

Impozitul minim

Potrivit art. 18 din Codul fiscal, operatorii economici care obtin venituri din activitati de natura barurilor de noapte, cluburilor de noapte, discotecilor, cazinourilor sau pariurilor sportive, inclusiv persoanele juridice care realizeaza aceste venituri in baza unui contract de asociere, datoreaza un impozit minim stabilit la 5% din aceste venituri.

Acest impozit minim se datoreaza daca impozitul pe profit pentru activitatile mentionate mai sus este mai mic decat 5% din veniturile respectiv. Daca impozitul pe profit pentru aceste activitati este mai mare decat impozitul minim se datoreaza impozitul pe profit. Acesta se adauga la valoarea impozitului pe profit aferent celorlalte activitat desfasurate de contribuabil.

Pentru a se putea calcula impozitul minim sau impzoitul pe profit contribuabilii trebuie sa isi conduca evidenta contabila astfel incat sa evidentieze separat veniturile si cheltuielile aferente activitatilor de natura barurilor de noapte, cluburilor de noapte, discotecilor, cazinourilor sau pariurilor sportive

La determinarea profitului aferent acestor activitati se vor lua in calcul si cheltuielile de conducere si administrare precum si orice alte cheltuieli comune (curent, apa, paza, etc), proportional cu veniturile obtinute din aceste activitati. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu