marți, 29 mai 2012

Ordinul ANAF nr. 714/2012 pentru aprobarea Procedurii de inregistrare fiscala, din oficiu sau la cererea altei autoritati care administreaza creante fiscale, a unui subiect de drept fiscal care nu si-a indeplinit obligatia de inregistrare fiscala, potrivit legii



In Monitorul oficial nr. 350 / 2012 a fost publicat Ordinul ANAF nr. 714/2012 pentru aprobarea Procedurii de inregistrare fiscala, din oficiu sau la cererea altei autoritati care administreaza creante fiscale, a unui subiect de drept fiscal care nu si-a indeplinit obligatia de inregistrare fiscala, potrivit legii.

Prin acest ordin se aproba:

- procedura de inregistrare fiscala, din oficiu sau la cererea altei autoritati care administreaza creante fiscale, a unui subiect de drept fiscal care nu si-a indeplinit obligatia de inregistrare fiscala, potrivit legii
- modelul si continutul Deciziei privind inregistrarea fiscala din oficiu, cod M.F.P. 14.13.02.10
- modelul si continutul Notificarii privind inregistrarea fiscala din oficiu", cod M.F.P. 14.13.07.10

Acest ordin pune in aplicare art. 72 alin. (8) din OG nr. 92/2003 privind Codul de procedura fiscala care prevede ca in scopul administrarii creantelor fiscale, organele fiscale din cadrul ANAF pot sa inregistreze, din oficiu sau la cererea altei autoritati care administreaza creante fiscale, un subiect de drept fiscal care nu si-a indeplinit obligatia de inregistrare fiscala, potrivit legii.

Procedura prevazuta de acest ordin nu se aplica persoanelor fizice care detin cod numeric personal si sunt supuse impozitului pe venit.

Procedura se aplica persoanelor fizice, persoanelor juridice, precum si entitatilor fara personalitate juridica care au obligatia depunerii declaratiei de inregistrare fiscala, conform legii, precum si sediilor secundare care au obligatia inregistrarii ca platitori de impozit pe venituri din salarii, conform legii.

Mai multe detalii aici >>>

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu