luni, 18 noiembrie 2013

Tichetele de masă emise pe suport electronic: Legea nr. 291/2013 pentru modificarea Legii nr. 142/1998 privind acordarea tichetelor de masă

In Monitorul oficial nr. 701 / 2013 a fost publicata Legea nr. 291/2013 pentru modificarea Legii nr. 142/1998 privind acordarea tichetelor de masă, care va intra in vigoare in data 14 februarie 2014.

Potrivit acestei legi, tichetele de masă sunt emise fie pe suport hârtie, fie pe suport electronic si sunt destinate exclusiv alocaţiei individuale de hrană reglementate de prezenta lege, fiind suportate integral pe costuri de angajator.

In continuare in textul legii se precizeaza ca tichetele de masă în format electronic sunt bonuri de valoare pe suport electronic, iar angajatorul are libertatea de a decide dacă acordă tichete de masă şi sub ce formă, în urma consultării cu salariaţii, prin organizaţiile sindicale legal constituite sau prin reprezentanţii salariaţilor, după caz.

Tichetele de masă emise pe suport electronic nu permit efectuarea de operaţiuni de retragere de numerar, pot fi alimentate exclusiv cu valoarea nominală a tichetelor de masă acordate de către angajator şi pot fi utilizate doar pentru achitarea mesei sau pentru achiziţionarea de produse alimentare.

Aceasta lege modifica prevederea anterioara stabilita prin art. 6 alin (3), potrivit careia salariatul poate utiliza într-o zi maximum două tichete de masă.

În cazul în care suma corespunzătoare produselor alimentare solicitate de salariat este mai mică decât valoarea nominală a tichetelor de masă pe suport hârtie, utilizarea acestora este considerată integrală. Se interzice acordarea unui rest de bani la tichetul de masă pe suport hârtie.

Debitarea sumelor corespunzătoare produselor alimentare solicitate de salariat, în cazul tichetelor de masă pe suport electronic, se realizează la valoarea respectivelor produse alimentare.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu