luni, 28 august 2017

Modelul de cerere privind restituirea sumelor reprezentând taxa specială pentru autoturisme şi autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule şi timbrul de mediu pentru autovehicule

In Monitorul oficial nr. 688 / 2017 a fost publicat Ordinul nr. 1144/1672/2017 pentru aprobarea modelului de cerere privind restituirea sumelor reprezentând taxa specială pentru autoturisme şi autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule şi timbrul de mediu pentru autovehicule.

Acest ordin aprobă modelul de cerere privind restituirea sumelor reprezentând taxa specială pentru autoturisme şi autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule şi timbrul de mediu pentru autovehicule, ca urmare a intrarii in vigoare a OUG nr. 52/2017 privind restituirea sumelor reprezentând taxa specială pentru autoturisme şi autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule şi timbrul de mediu pentru autovehicule.

Potrivit OUG nr. 52 / 2017
contribuabilii care au achitat taxele de mai sus au dreptul sa ceara restituirea lor. Cererile de restituire se depun, sub sancţiunea decăderii, până la data de 31 august 2018 la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, prin structurile de specialitate, cu atribuţii de administrare a creanţelor fiscale, inclusiv unităţile subordonate acesteia.   

Restituirea efectiva a sumelor se va realiza, în baza deciziilor emise de organul fiscal central competent astfel: 
a) pentru taxa specială pentru autoturisme şi autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, în perioada 1 ianuarie 2018-31 decembrie 2018; 
b) pentru timbrul de mediu pentru autovehicul, în perioada 1 septembrie 2018-31 martie 2019. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu