miercuri, 9 august 2017

Ordonanţa de urgenţă nr. 60/2017 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap

In Monitorul oficial nr. 646 / 2017 a fost publicata Ordonanţa de urgenţă nr. 60/2017 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap.

Aceasta ordonanta de urgenta prevede ca incepand cu data de 1 septembrie 2017 autorităţile şi instituţiile publice, persoanele juridice, publice sau private, care nu angajează persoane cu handicap, plătesc lunar către bugetul de stat o sumă reprezentând salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată înmulţit cu numărul de locuri de muncă în care nu au angajat persoane cu handicap.   

Totodata se precizeaza ca in scopul stimulării angajării persoanelor cu handicap, autorităţile publice, instituţiile publice si persoanele juridice publice, au obligaţia organizării unor concursuri de angajare exclusiv pentru persoanele cu handicap, cu respectarea prevederilor legale în vigoare. Această măsură nu exclude posibilitatea persoanelor cu handicap de a participa la toate celelalte concursuri de angajare organizate de către instituţia publică. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu