miercuri, 14 februarie 2018

Declaraţia privind obligaţiile la Fondul pentru mediu a fost modificata si se poate transmite în format electronic din acest an

In Monitorul oficial nr. 118 / 2018 a fost publicat Ordinul nr. 70/2018 privind modificarea şi completarea Ordinului viceprim-ministrului, ministrul mediului, nr. 591/2017 pentru aprobarea modelului şi conţinutului formularului "Declaraţie privind obligaţiile la Fondul pentru mediu" şi a instrucţiunilor de completare şi depunere a acestuia, care a intrat in vigoare de la 7 februarie 2018.
  
Potrivit acestui ordin Declaraţia privind obligaţiile la Fondul pentru mediu se depune în format editat pe suport hârtie sau se transmite în format electronic la Administraţia Fondului pentru Mediu.
  
Formularul pe suport hârtie şi formatul electronic al declaraţiei se editează folosindu-se programul informatic de asistenţă pus la dispoziţia contribuabililor/plătitorilor, în mod gratuit, de către Administraţia Fondului pentru Mediu, la adresa http: www.afm.ro.
   
Formatul electronic se transmite la adresa http://www.afm.ro, după ce contribuabilul a fost de acord cu privire la comunicarea datelor printr-o reţea de comunicaţii electronice. 
 

Totusi, pentru declararea unei obligaţii de plată, pentru aceeaşi perioadă de raportare, nu se utilizează simultan mai multe metode de depunere a declaraţiilor fiscale.  
    
În situaţia în care contribuabilul/plătitorul a utilizat pentru aceeaşi obligaţie de plată şi aceeaşi perioadă de raportare mai multe metode de declarare, va fi înregistrată prima declaraţie depusă, conform legii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu