joi, 16 august 2018

Diminuarea risipei alimentare

In Monitorul oficial nr. 647 / 2018 a fost publicata Legea nr. 200/2018 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 217/2016 privind diminuarea risipei alimentare.
  
Aceasta lege modifica legislatia privind diminuarea risipei alimentare si totodata suspendă până la data de 1 februarie 2019 aplicarea masurilor.
   
In plus, prin aceasta lege, operatorii economici din sectorul agroalimentar, aşa cum sunt definiţi în Regulamentul (CE) nr. 178/2002 al Parlamentului European şi al Consiliului din 28 ianuarie 2002 de stabilire a principiilor şi a cerinţelor generale ale legislaţiei alimentare, de instituire a Autorităţii Europene pentru Siguranţa Alimentară şi de stabilire a procedurilor în domeniul siguranţei produselor alimentare, pot să întreprindă măsuri de prevenire a risipei alimentare, si deci nu mai au obligatia de a aplica masurile. 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu