miercuri, 8 august 2018

Integrarea în muncă, în cadrul instituţiilor publice de la nivel local, a tinerilor dezavantajaţi

In Monitorul oficial nr. 639 / 2018 a fost publicata Legea nr. 189/2018 privind integrarea în muncă, în cadrul instituţiilor publice de la nivel local, a tinerilor dezavantajaţi. 
   
Aceasta lege reglementează facilităţile acordate tinerilor dezavantajaţi în vederea încadrării pe locurile de muncă vacante din instituţiile publice de la nivel local.  
   
În aplicarea prevederilor acestei legi sunt excluse orice fel de discriminări pe criterii politice, de rasă, naţionalitate, origine etnică, limbă, religie, convingeri, sex ş.a
    
Prevederile acestei legi urmăresc garantarea protecţiei tinerilor dezavantajaţi, pentru a dobândi abilităţi profesionale în vederea facilitării integrării acestora pe piaţa muncii.

Prin tânăr dezavantajat se intelege persoana cu vârsta cuprinsă între 16 şi 26 de ani, care nu are vechime în muncă sau care are o vechime în muncă de până la 12 luni şi care:

- se află în sistemul de protecţie a copilului sau provine din acest sistem; 
- are copil/copii în întreţinere; 
- s-a aflat sau se află în evidenţa serviciului de probaţiune; 
- se află în executarea unei măsuri educative neprivative de libertate, dintre cele prevăzute de Legea nr. 253/2013 privind executarea pedepselor, a măsurilor educative şi a altor măsuri neprivative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal ori a unei alte măsuri neprivative, precum amânarea aplicării pedepsei sau executarea pedepsei amenzii prin prestarea unei munci neremunerate în folosul comunităţii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu