luni, 24 octombrie 2011

Circulara emisa de Ministerul Finantelor Publice referitoare la depunerea trimetriala a Declaratiei 112

Pe pagina de internet a ANAF a fost publicata Circulara nr. 406870 / 22.09.2011 care cuprinde instructiuni referitoarea la aplicarea unitara a art. 296^19 din Codul fiscal.

Potrivit art. 296^19 din Codul fiscal Declaratia 112 privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate aferenta fiecarei luni a trimestrului, se depune pana la data de 25 inclusiv a lunii urmatoare trimestrului de catre urmatoarele categorii de persoane:

- asociatile, fundatile sau alte entitati fara scop patrimonial, persoane juridice, exceptand institutiile publice, care in anul anterior au avut un numar mediu de pana la 3 salariati exclusiv;
- persoanele juridice platitoare de impozit pe profit care, in anul anterior, au inregistrat venituri totale de pana la 100.000 euro si au avut un numar mediu de pana la 3 salariati exclusiv;
- microintreprinderile care in anul anterior au avut un numar mediu de pana la 3 salariati exclusiv;
- persoanele fizice autorizate si intreprinderile individuale, precum si persoanele fizice care exercita profesii libere si asocierile fara personalitate juridica constituite intre persoane fizice, care au angajati.

Potrivit circularei trecerea la depunerea trimestriala a declaratiei 112 se va efectua automat, cu notificarea contribuabilului. Totusi circulara nu mentioneaza ce se intampla daca un contribuabil nu primeste notificarea.

Mai multe detalii aici >>>

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu