miercuri, 9 ianuarie 2013

Formularul (012) "Notificare privind modificarea sistemului anual/trimestrial de declarare si plata a impozitului pe profit"

In Monitorul oficial nr. 9 / 2013 a fost publicat Ordinul ANAF nr. 1994/2012 pentru aprobarea modelului si continutului formularului (012) "Notificare privind modificarea sistemului anual/trimestrial de declarare si plata a impozitului pe profit".

Formularul 012 se depune incepand cu anul fiscal 2013 de catre contribuabilii, platitori de impozit pe profit, pentru efectuarea optiunii de aplicare a sistemului anual de declarare si de plata a impozitului pe profit, cu plati anticipate trimestriale, potrivit art. 34 alin. (2) din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal.

Potrivit art. 34 alin. (2) din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, incepand cu data de 1 ianuarie 2013, contribuabilii, altii decat cei prevazuti la alin. (4) si (5) din Codul fiscal, pot opta pentru declararea si plata impozitului pe profit anual, cu plati anticipate, efectuate trimestrial. Termenul pana la care se efectueaza plata impozitului anual este termenul de depunere a declaratiei privind impozitul pe profit 101, adica 25 martie inclusiv a anului urmator.

Optiunea pentru sistemul anual de declarare si plata a impozitului pe profit cu plati anticipate, efectuate trimestrial, se efectueaza la inceputul anului fiscal. Optiunea efectuata este obligatorie pentru cel putin 2 ani fiscali consecutivi. Iesirea din sistemul anual de declarare si plata a impozitului pe profit cu plati anticipate, efectuate trimestrial, se efectueaza la inceputul anului fiscal. Contribuabilii comunica organelor fiscale teritoriale modificarea sistemului anual/trimestrial de declarare si plata a impozitului pe profit, potrivit prevederilor Codului de procedura fiscala, pana la data de 31 ianuarie inclusiv a anului fiscal respectiv.

Formularul 012 se poate descarca de aici >>>

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu