miercuri, 23 august 2017

Modificari ale Codului Muncii intrate in vigoare in 7 august 2017

Potrivit ultimelor modificari ale Codului Muncii aparute ca urmare a publicarii OUG nr. 53 / 2017, contractul individual de muncă (CIM) se încheie în baza consimţământului părţilor, în formă scrisă, în limba română, anterior începerii activităţii de către salariat, iar angajatorul este obligat să păstreze la locul de muncă o copie a contractului individual de muncă pentru salariaţii care prestează activitate în acel loc.  

Totodata orice modificare elementelor din CIM în timpul executării acestuia impune încheierea unui act adiţional la contract, anterior producerii modificării, cu excepţia situaţiilor în care o asemenea modificare este prevăzută în mod expres de lege sau în contractul colectiv de muncă aplicabil. 

O alta noutate introdusa este aceea ca angajatorul are obligaţia de a ţine la locul de muncă evidenţa orelor de muncă prestate zilnic de fiecare salariat, cu evidenţierea orei de începere şi a celei de sfârşit al programului de lucru, şi de a supune controlului inspectorilor de muncă această evidenţă, ori de câte ori se solicită acest lucru.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu