luni, 11 martie 2024

Norme noi privind depunerea declaraţiilor privind obligaţiile la Fondul pentru mediu prin mijloace electronice de transmitere la distanţă

În Monitorul oficial nr. 122/2024 a fost publicat Ordinul nr. 209/2024 privind modificarea şi completarea Ordinului viceprim-ministrului, ministrul mediului, nr. 572/2019 pentru depunerea declaraţiilor privind obligaţiile la Fondul pentru mediu prin mijloace electronice de transmitere la distanţă.

Pentru depunerea prin mijloace electronice de transmitere la distanţă a declaraţiilor privind obligaţiile la Fondul pentru mediu, contribuabilii utilizează serviciul «eTAX - comunicare AFM online», denumit eTAX, existent pe site-ul Administraţiei Fondului pentru Mediu, www.afm.ro.

Actele administrativ-fiscale şi alte acte emise în formă electronică de către Administraţia Fondului pentru Mediu în executarea legii se comunică prin mijloace electronice de transmitere la distanţă prin intermediul serviciului «eTAX - comunicare AFM online». În cazul utilizării eTAX nu se mai utilizează şi altă modalitate de comunicare a actului administrativ-fiscal sau a actului emis de Administraţia Fondului pentru Mediu în executarea legii.

Prin intermediul eTAX contribuabilii pot transmite Administraţiei Fondului pentru Mediu declaraţii, cereri sau alte documente.

Actele administrativ-fiscale şi alte acte emise de Administraţia Fondului pentru Mediu în executarea legii ce pot fi comunicate prin intermediul serviciului "eTAX - comunicare AFM online:


1. Decizie referitoare la obligaţiile de plată accesorii la Fondul pentru mediu
2. Titlu executoriu
3. Somaţie
4. Decizie de încetare a măsurilor de executare silită
5. Certificatul de atestare privind obligaţiile la Fondul pentru mediu
6. Fişe de declaraţii şi încasări
7. Răspunsul AFM la cererea de înregistrare în Registrul AFM-APR
8. Notificări
9. Informări
10. Anunţuri

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu