luni, 29 aprilie 2013

Legea nr. 99/2013: Modificari importante referitoare la activitatea de evaluare

In Monitorul oficial nr. 213 / 2013 a fost publicata Legea nr. 99/2013 pentru aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 24/2011 privind unele măsuri în domeniul evaluării bunurilor, care a intrat in vigoare la 18 aprilie 2013.

Potrivit acestei legi denumirea "Uniunea Naţională a Evaluatorilor Autorizaţi din România", respectiv "Uniunea" din cuprinsul Ordonanţei Guvernului nr. 24/2011 privind unele măsuri în domeniul evaluării bunurilor se înlocuieşte cu denumirea "Asociaţia Naţională a Evaluatorilor Autorizaţi din România".

În cuprinsul celorlalte acte normative în vigoare, denumirea "Uniunea Naţională a Evaluatorilor Autorizaţi din România" se înlocuieşte cu denumirea "Asociaţia Naţională a Evaluatorilor Autorizaţi din România".

Aceasta lege modifica conditiile referitoare la dobândirea calităţii de membru corporativ astfel:

- conditia de la articolul 20 alineatul (2) lit. b) majoritatea acţionarilor sau asociaţilor să fie evaluatori autorizaţi şi să deţină majoritatea acţiunilor sau a părţilor sociale; - se abroga.
- conditia de la articolul 20 alineatul (2) lit. c) consiliul de administraţie al societăţii comerciale să fie ales în majoritate dintre acţionarii sau asociaţii evaluatori autorizaţi; - se inlocuieste cu: "cel puţin un membru al consiliului de administraţie sau administratorul unic al societăţii reglementate de Legea societăţilor nr. 31/1990, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, să deţină calitatea de evaluator autorizat;".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu