marți, 11 iunie 2013

Cota de impozit pe venit de 85% pentru veniturile reprezentând salarii/indemnizaţii/sume compensatorii acordate, cu ocazia încetării contractului de muncă, raportului de serviciu sau mandatului, angajaţilor cu funcţii de conducere sau persoanelor care sunt numite în calitate de membru în consilii de administraţie şi consilii de conducere

In Monitorul oficial nr. 331 / 2013 a fost publicata OUG nr. 55/2013 privind unele măsuri fiscal-bugetare şi pentru modificarea unor acte normative. Acest act normativ a intrat in vigoare in date de 6 iunie 2013.

Aceasta ordonanta precizeaza ca prin derogare de la prevederile art. 43 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal (care stabileste cota de impozit de 16%), cota de impozit pe venit este de 85% pentru veniturile reprezentând salarii/indemnizaţii/sume compensatorii acordate, în condiţiile legii, cu ocazia încetării contractului de muncă, raportului de serviciu sau mandatului, angajaţilor cu funcţii de conducere sau persoanelor care sunt numite în calitate de membru în consilii de administraţie şi consilii de conducere.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu