vineri, 7 iunie 2024

Adeverinţă de venit de la A.N.A.F.

În Monitorul oficial nr. 527/2024 a fost publicat Ordinul nr. 1048/2024 pentru aprobarea Procedurii de eliberare a unor adeverinţe de către organul fiscal central, în cazul persoanelor fizice, precum şi a modelului şi conţinutului unor formulare

Formularul 232 "Adeverinţă de venit" reprezintă documentul prin care se atestă veniturile realizate de persoanele fizice în cursul unui an fiscal, existente în evidenţa fiscală, constituită pe baza declaraţiilor depuse de acestea şi/sau de terţi (plătitori de venituri, intermediari etc.), care au obligaţii declarative, potrivit legii, precum şi pe baza deciziilor de impunere emise de organul fiscal central. Se au în vedere tipurile de venituri din categoriile prevăzute la art. 61 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi alte venituri, realizate de persoanele fizice, pentru care legea stabileşte obligaţia declarării acestora.

2. Formularul 233 "Adeverinţă" reprezintă documentul prin care se atestă faptul că persoana fizică nu figurează înregistrată în evidenţa fiscală.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu