joi, 29 decembrie 2011

Fisele fiscale vor fi eliminate din 2012, insa cele aferente anului 2011 mai trebuie depuse

Potrivit art. I pct. 26 din OG nr. 30 / 2011 incepand din 1 ianuarie 2012 se vor elimina fisele fiscale, insa angajatorii vor depune o alta declaratie. Astfel angajtorii, vor avea obligatia sa completeze si sa depuna declaratia privind calcularea si retinerea impozitului pe salarii pentru fiecare beneficiar de venit in termenul prevazut la art. 93 alin. (2) din Codul fiscal.

Potrivit art. 93  alin. (2) din Codul fiscal. angajatorii au obligatia sa depuna o declaratie privind calcularea si retinerea impozitului pentru fiecare beneficiar de venit la organul fiscal competent, pana in ultima zi a lunii februarie inclusiv a anului curent pentru anul expirat.

Totodata angajatorii au obligatia sa elibereze salariatului, la cererea acestuia, un document care sa cuprinda cel putin informatii privind: datele de identificare ale contribuabilului, venitul realizat in cursul anului, deducerile personale acordate, impozitul calculat si retinut. Acest document, eliberat contribuabilului, la cererea acestuia, nu reprezinta un formular tipizat.

IMPORTANT:

Fisele fiscale care cuprind informatii referitoare la calculul impozitului pe veniturile din salarii aferente anului 2011 vor fi depuse pana in ultima zi a lunii februarie a anului 2012.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu