joi, 1 martie 2012

Procedura unitara pentru aplicarea prevederilor art. 52 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal

In Monitorul oficial nr. 129 / 2012 a fost publicat Ordinul MFP nr. 247 / 2012 care stabileste procedura unitara pentru aplicarea prevederilor art. 52 privind impunerea veniturilor platite in baza contractelor civile incheiate potrivit Legii nr. 287/2009 privind Codul civil, republicata, (Codul civil), in forma scrisa, in vederea impunerii fiscale.

Potrivit art. 52 din Codul fiscal pentru urmatoarele venituri, platitorii persoane juridice sau alte entitati care au obligatia de a conduce evidenta contabila au obligatia de a calcula, de a retine si de a vira impozit prin retinere la sursa, reprezentand plati anticipate, din veniturile platite:

a) venituri din drepturi de proprietate intelectuala;
b) venituri din activitati desfasurate in baza contractelor/conventiilor civile incheiate potrivit Codului civil, precum si a contractelor de agent;
c) venituri din activitatea de expertiza contabila si tehnica, judiciara si extrajudiciara;
d) venitul obtinut de o persoana fizica dintr-o asociere cu o persoana juridica contribuabil, potrivit titlului IV^1  - Impozitul pe veniturile microintreprinderilor - din Codul fiscal, care nu genereaza o persoana juridica.

Procedura unitara pentru aplicarea prevederilor art. 52 din Codul fiscal se poate consulta aici >>>

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu