marți, 10 iulie 2012

Declaratia privind venitul asigurat la sistemul public de pensii

In Monitorul oficial nr. 427 / 2012 a fost publicat Ordinul MFP nr. 882/2012 - privind stabilirea termenului de depunere a declaratiei privind venitul asigurat la sistemul public de pensii.

Potrivit art. 296^21 alin (1) din Codul fiscal, urmatoarele persoane au calitatea de contribuabil la sistemul public de pensii si la cel de asigurari sociale de sanatate, cu respectarea prevederilor instrumentelor juridice internationale la care Romania este parte, dupa caz:

a) intreprinzatorii titulari ai unei intreprinderi individuale;
b) membrii intreprinderii familiale;
c) persoanele cu statut de persoana fizica autorizata sa desfasoare activitati economice;
d) persoanele care realizeaza venituri din profesii libere;
e) persoanele care realizeaza venituri din drepturi de proprietate intelectuala, la care impozitul pe venit se determina pe baza datelor din evidenta contabila in partida simpla;
f) persoanele care realizeaza venituri, in regim de retinere la sursa a impozitului pe venit, din activitati de natura celor prevazute la art. 52 alin. (1) din Codul fiscal si din asocierile fara personalitate juridica prevazute la art. 13 lit. e) din Codul fiscal;
g) persoanele care realizeaza venituri din activitatile agricole prevazute la art. 71 lit. a) - c) din Codul fiscal;
h) persoanele care realizeaza venituri, in regim de retinere la sursa a impozitului pe venit, din activitatile agricole prevazute la art. 71 lit. d) din Codul fiscal.

Potrivit Ordinului MFP nr. 882/2012 contribuabilii prevazuti la art. 296^21 alin. (1) lit. a)-e) din Codul fiscal, depun anual declaratia privind venitul asigurat la sistemul public de pensii pana la data de 31 ianuarie inclusiv a anului pentru care se datoreaza contributia de asigurari sociale.

In cazul contribuabililor prevazuti mai sus care incep o activitate in cursul anului fiscal, declaratia privind venitul asigurat la sistemul public de pensii se depune in termen de 15 zile de la data producerii evenimentului.

Pentru mai multe detalii click aici >>> 

Formularul se poate descarca de aici >>>

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu