vineri, 22 martie 2013

Hotărârea CAFR nr. 50/2012 pentru aprobarea Normelor privind aplicarea art. 17 alin. (2) lit. c) din Normele privind revizuirea calităţii activităţii de audit financiar şi a altor activităţi desfăşurate de auditorii financiari, aprobate prin Hotărârea Consiliului Camerei Auditorilor Financiari din România nr. 168/2010

In Monitorul oficial nr. 50 / 2012 a fost publicata Hotărârea CAFR nr. 50/2012 pentru aprobarea Normelor privind aplicarea art. 17 alin. (2) lit. c) din Normele privind revizuirea calităţii activităţii de audit financiar şi a altor activităţi desfăşurate de auditorii financiari, aprobate prin Hotărârea Consiliului Camerei Auditorilor Financiari din România nr. 168/2010.

Aceasta hotarare pune in aplicare art. 17 alin. (2) lit. c) din Hotărârea Consiliului Camerei Auditorilor Financiari din România nr. 168/2010 care prevad ca prin derogare de la principiul confidenţialităţii, auditorii financiari inspectaţi au datoria profesională de a prezenta informaţii confidenţiale, pentru a se conforma controlului calităţii efectuat de organismul profesional, în conformitate cu cerinţele Codului etic al profesioniştilor contabili adoptat de Cameră.

In acest sens la solicitarea echipei de inspectori, auditorii au obligaţia să recunoască constatările inspecţiei pentru asigurarea calităţii, prin semnarea notelor de inspecţie, şi să comunice în scris Camerei Auditorilor Financiari din România, la termenele fixate, modul de aplicare a acţiunilor şi măsurilor stabilite în urma inspecţiei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu