luni, 4 septembrie 2017

Ordonanţa nr. 25/2017 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal

In Monitorul oficial nr. 706 / 2017 a fost publicata Ordonanţa nr. 25/2017 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, care va intra in vigoare de la 1 ianuarie 2018.

Aceasta ordonanta defineste veniturile din activităţi independente obţinute în România, cu excepţia drepturilor de proprietate intelectuală, ca fiind cele desfăşurate in România, indiferent dacă sunt primite din România sau din străinătate. 

Totodata veniturile din drepturi de proprietate intelectuală sunt considerate ca fiind obţinute din România, numai dacă sunt primite de la un plătitor de venit din România sau de la un nerezident prin intermediul unui sediu permanent al acestuia stabilit în România.

O alta modificare introdusa de aceasta ordonanta este cea referitoare la impozitul pe reprezentanţă care pentru un an fiscal va fi de 18.000 lei, reprezentanta avand obligaţia să declare şi să plătească impozitul până în ultima zi a lunii februarie inclusiv a anului de impunere.  

In plus se va introduce plafonul la deducerea la calculul impozitului pe profit a cheltuielilor reprezentând valoarea creanţelor înstrăinate în limita a 30% din valoarea creanţelor înstrăinate. 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu