joi, 14 noiembrie 2019

Ordinul nr. 2862/2019 pentru aprobarea Procedurii privind stabilirea din oficiu a impozitului anual pe veniturile persoanelor fizice, precum și a modelului și conținutului unor formulare

In Monitorul oficial nr. 897/2019 a fost publicat Ordinul nr. 2862/2019 pentru aprobarea Procedurii privind stabilirea din oficiu a impozitului anual pe veniturile persoanelor fizice, precum și a modelului și conținutului unor formulare
 
Nedepunerea declarației de impunere dă dreptul organului fiscal central competent de a stabili din oficiu impozitul pe venitul net anual impozabil/impozitul anual datorat, pe fiecare sursă și categorie de venit, potrivit art. 107 din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală.
 
Stabilirea din oficiu a impozitului pe venit se efectuează de către compartimentul cu atribuții de gestiune registru contribuabili și declarații fiscale persoane fizice din cadrul organului fiscal central competent, denumit în continuare compartiment de specialitate.
 
Stabilirea din oficiu a obligației de plată se efectuează asupra veniturilor impozabile în România, potrivit Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal și pentru fiecare an fiscal pentru care nu au fost depuse declarații de impunere.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu