marți, 7 noiembrie 2017

Iniţiativa legislativă a Cetăţenilor potrivit Legii nr. 189/1999 privind expunerea de motive privind proiectul de lege pentru modificarea Legii societăţilor nr. 31/1990

In Monitorul oficial nr. 846 / 2017 a fost publicata Iniţiativa legislativă a Cetăţenilor potrivit Legii nr. 189/1999 privind expunerea de motive privind proiectul de lege pentru modificarea Legii societăţilor nr. 31/1990.

Din preambulul acestei initiative prezint in extras:

"Acţiunile la purtător sunt acte care pot ajunge să se refere la valori materiale foarte mari şi care pot circula de la un proprietar la altul fără limitări şi fără formalităţi pentru confirmarea transmiterii, acest lucru realizându-se practic, prin simpla transmitere "din mână în mână". Acţiunile la purtător pot ascunde proprietatea şi facilita evaziunea fiscală. 
   
Utilizarea acestui sistem eludează criteriile de transparenţă obligatorie pentru cei ce deţin funcţii publice şi pentru declararea şi prevenirea conflictelor de interese. În acelaşi timp este o realitate că există deja presiuni de ordin internaţional care să elimine în alte jurisdicţii, cum este Israel, de exemplu, dar şi altele, acest tip netransparent de deţinere a acţiunilor în societăţile comerciale care gravitează în jurul afacerilor publice ar trebui să reprezinte o adevărată "stare de urgenţă" pentru evitarea săvârşirii de infracţiuni sub adăpostul unui astfel de paravan."

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu