miercuri, 26 august 2020

Gestionarea deșeurilor nepericuloase compostabile

In Monitorul oficial nr. 762/2020 a fost publicata Legea nr. 181/2020 privind gestionarea deșeurilor nepericuloase compostabile, si intra în vigoare la 6 luni de la data publicării în Monitorul Oficial al României, 20.08.2020.

Aceasta lege are ca obiect stabilirea cadrului legal pentru desfășurarea activităților de gestionare a deșeurilor nepericuloase compostabile, prin reciclarea/valorificarea acestora folosind opțiunea de compostare/digestie anaerobă, în vederea protejării sănătății umane și a mediului înconjurător.

Potrivit acestei legi. este obligatorie colectarea separată a deșeurilor biodegradabile destinate compostării/digestiei anaerobe, inclusiv din ușă în ușă: U-U, sau prin aport voluntar: AP.

Persoanele fizice și juridice care generează deșeuri biodegradabile au obligația să depună aceste deșeuri în spațiile indicate sau să le predea operatorilor autorizați pentru colectarea lor. Incalcarea acestor obligatii constituie contravenții care se sancționează cu amendă de la 400 lei la 800 lei, pentru persoanele fizice, și de la 10.000 lei la 20.000 lei, pentru persoanele juridice.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu