marți, 15 septembrie 2020

Modificarea regimul străinilor în România

In Monitorul oficial nr. 832/2020 a fost publicata Legea nr. 200/2020 pentru completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România și a Ordonanței Guvernului nr. 25/2014 privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României și pentru modificarea și completarea unor acte normative privind regimul străinilor în România.

Potrivit acestei, legi viza de lungă ședere pentru angajare în muncă se poate acordă fără prezentarea copiei avizului de angajare străinilor si pentru cetățenii din Republica Moldova, Ucraina și Republica Serbia încadrați în muncă pe teritoriul României cu contract individual de muncă cu normă întreagă, pe o perioadă de maximum 9 luni într-un an calendaristic.

Totodata, nu este necesară obținerea avizului de angajare pentru încadrarea în muncă pe teritoriul României a cetățenilor din Republica Moldova, Ucraina și Republica Serbia încadrați în muncă pe teritoriul României cu contract individual de muncă cu normă întreagă, pe o perioadă de maximum 9 luni într-un an calendaristic.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu