joi, 11 noiembrie 2021

Specificaţiile tehnice şi de utilizare a elementelor de bază ale facturii electronice - RO_CIUS - şi a regulilor operaţionale specifice aplicabile la nivel naţional

În Monitorul oficial nr. 1065/2021 a fost publicat Ordinul nr. 1366/2021 pentru aprobarea Specificaţiilor tehnice şi de utilizare a elementelor de bază ale facturii electronice - RO_CIUS - şi a regulilor operaţionale specifice aplicabile la nivel naţional.

Specificaţiile tehnice şi de utilizare a elementelor de bază ale facturii electronice - RO_CIUS - şi regulile operaţionale specifice aplicabile la nivel naţional sunt conforme cu standardul european de facturare electronică SR EN 16931-1, respectiv în documentul SR EN 16931-1, publicat pe site-ul www.asro.ro.

Modelul semantic de date pentru elementele de bază ale unei facturi electronice şi specificaţia de utilizare a facturii de bază (Core Invoice Usage Specification) sunt definite de standardul european SR EN 16931-1.

La modelul facturii de bază conform standardului european de facturare electronică SR EN 16931-1 se adaugă şi reguli aditionale.

Specificaţia tehnică şi de utilizare a elementelor de bază ale facturii electronice - RO_CIUS - oferă emitentului facturii electronice îndrumări detaliate şi reguli operaţionale legate de utilizarea efectivă a elementelor de informaţii structurate prezente în modelul facturii de bază conform standardului european de facturare electronică SR EN 16931-1.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu