vineri, 4 august 2023

Modificarea modelului unic al certificatului de concediu medical

În Monitorul oficial nr. 662/2023 a fost publicat Ordinul nr. 2387/554/2023 privind modificarea anexei nr. 1 la Ordinul ministrului sănătăţii şi al preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate nr. 1.192/745/2020 pentru aprobarea modelului unic al certificatului de concediu medical şi a instrucţiunilor privind utilizarea şi modul de completare a certificatelor de concediu medical pe baza cărora se acordă indemnizaţii asiguraţilor din sistemul asigurărilor sociale de sănătate şi din sistemul de asigurare pentru accidente de muncă şi boli profesionale, in vigoare de la 19 iulie 2023.

Anexa nr. 1 la Ordinul ministrului sănătăţii şi al preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate nr. 1.192/745/2020 pentru aprobarea modelului unic al certificatului de concediu medical şi a instrucţiunilor privind utilizarea şi modul de completare a certificatelor de concediu medical pe baza cărora se acordă indemnizaţii asiguraţilor din sistemul asigurărilor sociale de sănătate şi din sistemul de asigurare pentru accidente de muncă şi boli profesionale, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 583 din 2 iulie 2020, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică după cum urmează:

1. La rubrica "Urgenţă medico-chirurgicală/Boli infectocontagioase din grupa A/Boli infectocontagioase pentru care se instituie măsura izolării", sintagma "Data/Semnătura" se înlocuieşte cu sintagma "Data/Semnătura/Parafa".
2. Codul de indemnizaţie 09 "Îngrijire copil bolnav în vârstă de până la 7 ani sau copil cu handicap pentru afecţiuni intercurente, până la împlinirea vârstei de 18 ani" se înlocuieşte cu codul de indemnizaţie 09 "Îngrijire copil bolnav în vârstă de până la 12 ani sau copil cu handicap pentru afecţiuni intercurente, până la împlinirea vârstei de 18 ani".

Formularele de certificate de concediu medical în formatul în vigoare până la data intrării în vigoare a acestui ordin se utilizează până la epuizarea stocului existent.

Pe formularele vechi, pe codul de indemnizaţie 09, medicul specialist sau, după caz, medicul curant va înscrie în rubrica "Observaţii" - "09 Îngrijire copil bolnav în vârstă de până la 12 ani sau copil cu handicap pentru afecţiuni intercurente, până la împlinirea vârstei de 18 ani . . . . . . . . . . 85%", utilizând semnătura şi parafa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu