luni, 1 aprilie 2024

Declaraţia privind situaţia de trezorerie cu privire la raportarea informaţiilor referitoare la finanţările primite de persoanele juridice fără scop patrimonial

În Monitorul oficial nr. 239/2024 a fost publicat Ordinul nr. 470/2024 cu privire la raportarea informaţiilor referitoare la finanţările primite de persoanele juridice fără scop patrimonial.

Persoanele juridice fără scop patrimonial care, în exerciţiul financiar de raportare, au primit sume reprezentând subvenţii, sponsorizări, sume redirecţionate, conform legii, din impozitul pe profit, impozitul pe venitul microîntreprinderilor, respectiv din impozitul pe venitul datorat de persoanele fizice, precum şi alte forme similare de finanţare, indiferent de valoarea cumulată a acestora, întocmesc o declaraţie care însoţeşte situaţiile financiare anuale şi evidenţiază sumele astfel primite, respectiv utilizate.

Declaraţia privind situaţia de trezorerie se întocmeşte şi se semnează de către persoanele abilitate, potrivit legii, să întocmească şi să semneze situaţiile financiare anuale.

Declaraţia privind situaţia de trezorerie se semnează şi de către administratorul sau persoana care are obligaţia gestionării persoanelor juridice fără scop patrimonial.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu