joi, 27 ianuarie 2022

Deduceri de impozit pentru cursurile de formare în vederea pregătirii speciale pentru conducere auto defensivă

În Monitorul oficial nr. 60/2022 a fost publicata Legea nr. 20/2022 privind completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, in vigoare de la 22 ianuarie 2022.

Potrivit acestei legi, conducerea auto defensivă este pregătirea specială a conducătorilor auto în vederea prevenirii accidentelor rutiere. Conducătorii auto pot urma un curs de formare în vederea pregătirii speciale pentru conducere auto defensivă.

Prin excepţie de la prevederile Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare (Codul fiscal), conducătorii de vehicule prevăzuţi la art. 24^1 alin. (4) şi (5) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002, adica cei care au urmat un curs de formare în vederea pregătirii speciale pentru conducere auto defensivă, beneficiază de deducerea din impozitul pe venit a cheltuielilor efectuate pentru absolvirea unui curs de formare în vederea pregătirii speciale pentru conducere auto defensivă, în situaţia în care aceste cheltuieli au fost suportate din surse proprii.

În situaţia în care cheltuielile sunt suportate de către angajator, acesta beneficiază, prin excepţie de la prevederile Codului fiscal, de deducerea din impozitul pe profit/venit a cheltuielilor respective. 

Cheltuielile efectuate pentru absolvirea unui curs de formare în vederea pregătirii speciale pentru conducere auto defensivă de către conducătorii de vehicule cu vârsta cuprinsă între 18-26 de ani care se află în continuarea studiilor şi nu realizează venit sunt deduse din impozitul pe venitul realizat de către parinti.

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu