miercuri, 6 iulie 2022

Depunerea declaraţiilor privind obligaţiile la Fondul pentru mediu se va putea face doar prin mijloace electronice de transmitere la distanţă

În Monitorul oficial nr. 626/2022 a fost publicat Ordinul nr. 1642/2022 privind modificarea şi completarea Ordinului viceprim-ministrului, ministrul mediului, nr. 572/2019 pentru depunerea declaraţiilor privind obligaţiile la Fondul pentru mediu prin mijloace electronice de transmitere la distanţă.

Potrivit acestui ordin, declaraţiile privind obligaţiile la Fondul pentru mediu se depun doar prin mijloace electronice de transmitere la distanţă.

Generarea unui cont de acces în aplicaţia informatică care asigură serviciul «Depunere declaraţii online» se realizează în baza solicitării scrise, în format electronic, a reprezentantului legal al persoanei juridice/fizice, depusă prin intermediul serviciului «Depunere declaraţii online». Solicitarea va fi însoţită de un document care atestă calitatea de reprezentant legal a solicitantului.

Contul de acces va permite reprezentantului legal accesarea următoarelor funcţiuni ale serviciului "Depunere declaraţii on-line":

a) vizualizarea istoricului declaraţiilor comunicate;
b) vizualizarea situaţiei plăţilor efectuate la Fondul pentru mediu;
c) vizualizarea notificărilor referitoare la administrarea contului de acces, confirmarea declaraţiilor privind obligaţiile la Fondul pentru mediu depuse prin mijloace electronice de transmitere la distanţă, precum şi referitoare la actele administrativ-fiscale, a actelor de procedură şi altor documente ori informări comunicate de Administraţia Fondului pentru Mediu;
d) solicitarea de emitere a certificatului de atestare fiscală privind obligaţiile la Fondul pentru mediu, în formă electronică;
e) vizualizarea şi descărcarea certificatului de atestare fiscală privind obligaţiile la Fondul pentru mediu, emis în formă electronică, valabil cu semnătura electronică a Administraţiei Fondului pentru Mediu.

Depunerea electronică a declaraţiilor privind obligaţiile la Fondul pentru mediu în cadrul serviciului "Depunere declaraţii on-line" se poate realiza de către următoarele persoane, denumite persoane autorizate:

a) reprezentant legal, deţinător al unei semnături electronice calificate;
b) împuternicitul reprezentantului legal, deţinător al unei semnături electronice calificate. Utilizarea serviciului «Depunere declaraţii online» de către aceste persoane va fi posibilă numai după înrolarea în aplicaţia informatică, în baza unei împuterniciri notariale ataşate la cererea de înrolare.

Declaraţia privind obligaţiile la Fondul pentru mediu rectificativă se depune în format electronic, prin intermediul serviciului «Depunere declaraţii online», numai însoţită de documente justificative din care să rezulte corectitudinea datelor înscrise în declaraţia rectificativă. Documentele justificative, semnate cu semnătură electronică calificată de către persoana autorizată, vor fi încărcate în platforma serviciului «Depunere declaraţii online» odată cu declaraţia privind obligaţiile la Fondul pentru mediu rectificativă.

Dacă sunt îndeplinite condiţiile legale, Administraţia Fondului pentru Mediu aprobă declaraţia privind obligaţiile la Fondul pentru mediu rectificativă şi comunică un mesaj electronic de confirmare la adresele de e-mail indicate în solicitarea de deschidere a contului de acces şi în cererea de înrolare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu