duminică, 22 ianuarie 2023

Modelul şi conţinutul formularului "Cerere de înregistrare fiscală" şi a instrucţiunilor de completare a formularului "Cerere de înregistrare fiscală"

În Monitorul oficial nr. 58/2023 a fost publicat Ordinul nr. 2509/5672/C/2022 pentru aprobarea modelului şi conţinutului formularului "Cerere de înregistrare fiscală" şi a instrucţiunilor de completare a formularului "Cerere de înregistrare fiscală", in vigoare de la 20 ianuarie 2023.

Cererea de înregistrare fiscală se completează şi se depune de către persoanele juridice sau persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale supuse obligaţiei de înmatriculare/înregistrare, după caz, în registrul comerţului.

Cererea se completează şi se depune la biroul unic din cadrul oficiului registrului comerţului de pe lângă tribunal, cu ocazia înmatriculării/înregistrării, după caz, în registrul comerţului, înainte de începerea activităţii economice.

Formularul se anexează la cererile de înregistrare în registrul comerţului prevăzute în anexele nr. 2a şi 2b la Ordinul ministrului justiţiei nr. 5.307/C/2022 pentru aprobarea formatului formularului-tip de act constitutiv, a formatului cererii de înregistrare, a formatului, a elementelor de siguranţă şi a structurii certificatului de înregistrare, în formă letrică şi electronică, a modelului declaraţiei-tip pe propria răspundere cu privire la îndeplinirea condiţiilor de funcţionare/desfăşurare a activităţii, a modelului certificatului constatator privind înregistrarea declaraţiei pe propria răspundere cu privire la îndeplinirea condiţiilor de funcţionare/desfăşurare a activităţii şi a structurii identificatorului unic la nivel european - EUID.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu