miercuri, 27 octombrie 2021

Completarea instrucțiunilor de completare a numărului de evidență a plăți

În Monitorul oficial nr. 991/2021 a fost publicat Ordinul nr. 1.619/2021 privind completarea Ordinului președintelui Agenției Naționale de Administrare Fiscală nr. 3.607/2016 pentru aprobarea Instrucțiunilor de completare a numărului de evidență a plăți.

Potrivit acestui ordin, numărul de evidență a plăți se va completa si de catre ofertanții pentru plata taxei de participare la licitație și cumpărătorii pentru plata prețului rezultat în urma valorificării bunurilor sechestrate.

Pentru încasarea taxei de participare la licitație sau a prețului rezultat în urma valorificării bunurilor sechestrate, numărul de evidență a plății are 23 de caractere numerice, a cărui structură este stabilită de către organul fiscal central.

Numărul de evidență a plății de mai sus este generat prin programele informatice prin care este gestionată procedura de valorificare a bunurilor sechestrate, odată cu emiterea actelor în procedura de valorificare a bunurilor sechestrate, pentru efectuarea viramentelor de către ofertanți ale taxei de participare la licitație ori de către cumpărători ale prețului bunului valorificat.

Numărul de evidență a plății se înscrie în documentele de plată întocmite pentru plata taxei de participare la licitație ori a prețului bunului valorificat, după caz.

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu